Gaatjestang Sprenger

Gaatjestang Sprenger

Sprenger

386

Nieuw

Deze gaatjestang is gemakkelijk te gebruiken voor het maken van gaatjes in allerlei verschillende lederen artikelen, zoals hoofdstellen en riemen.

Meer details

2 Items

€ 35,95

incl. BTW

Gratis afhalen in de winkel

Gratis verzending vanaf €100,- binnen NL               (anders €4.95)

Ruim assortiment met exclusieve merken

Advies van specialisten

Beste Ruitersportwinkel van het jaar                       16/17 

Vragen of hulp nodig? 

Bel of mail ons! 

Tel: 0416 373782 

Mail: webshop@drunensruiterhuis.nl 

Adviesprijs: € 39,95

KleurZwart
MaatMaatloos

Schrijf uw recensie

Gaatjestang Sprenger

Gaatjestang Sprenger

Deze gaatjestang is gemakkelijk te gebruiken voor het maken van gaatjes in allerlei verschillende lederen artikelen, zoals hoofdstellen en riemen.

Het Bit


Harmonie te paard begint bij een goed passend bit. De mond is een van de belangrijkste en het gevoeligste deel van het paard en daarom is het belangrijk dat daar zorgvuldig mee omgegaan wordt. Het bit is het eerste communicatiemethode tussen ruiter en paard. Dit is waar SPRENGER een uitkomst in biedt. Het development center van SPRENGER werkt continu aan innovatie van producten. Het geoptimaliseerde ontwerp, de effectiviteit en de kwaliteit zijn aspecten waar SPRENGER veel aandacht aan besteed. De SPRENGER bitten worden door internationale ruiters volop gebruikt en met zeer veel waardering bevestigen zij de uitstekende kwaliteit en effectiviteit.


-         Sensogan - In 2002 is dit nieuwe materiaal ontworpen door SPRENGER, bestaande uit koper, mangaan en zink. De combinatie van mangaan en koper zorgt voor een meer geleidelijk proces van zuurstof en verbetert het kauwproces van het paard. Wat resulteert in een paard wat werkwilliger is, meer tevredenheid en motivatie laat zien tijdens de training. Kortom, dit gebruikte materiaal zorgt voor een betere acceptatie van het bit, een subtielere verbinding tussen paard en ruiter en heeft daarnaast ook nog is een elegante uitstraling door de witgoud kleur van het mondstuk.


-         Dynamic RS - De dynamic rs lijn van SPRENGER zorgt voor een beter contact tussen ruiter en paard. Dit wordt veroorzaakt doordat de bitten van de dynamic rs lijn allemaal anatomisch gevormd zijn en daardoor perfect liggen in de mond van het paard. Dit resulteert in een zachte inwerking en het verdeelt de druk geleidelijk over de algehele tong. Het bid is gemaakt van SENSOGAN.       


-         Novocontact - SPRENGER heeft de novocontact speciaal ontworpen voor paarden die het bit moeilijk aannemen en waarbij moeilijker een stabiele verbinding is te verkrijgen (paarden die bijv. achter het bit lopen/kruipen). De novocontact heeft een enkelgebroken mondstuk wat er voor zorgt dat het bit inwerkt op de zijkanten van de mond, voornamelijk de lagen en het gehemelte. Wanneer de ruiter constant een lichtcontact houdt, ligt het vlakke deel van het mondstuk stil en rustig in de mond, naarmate de ruiter druk uitoefent wordt het bit naar voren gericht waardoor het oppervlakte smaller wordt en er druk komt te liggen op de lagen. Hierdoor komt er een betere en effectievere communicatie op gang tussen ruiter en paard. Als de druk weer weggenomen wordt dan draait het mondstuk zich weer terug naar een zachte en gladde positie.


-         KK Ultra De KK Ultra lijn is ontstaan doordat wetenschap uitwees dat de paardenmond een stuk smaller is dan voorheen gedacht werd. SPRENGER heeft op deze bevindingen ingespeeld en een bit ontworpen wat anatomisch gevormd voor de perfecte ligging in de paardenmond en smaller is dan meeste bitten. Daarnaast kan de KK Ultra 45graden gekanteld worden waardoor het bit zich helemaal aanpast aan de paardenmond. Dit zorgt voor een perfecte verbinding tussen paard en ruiter en werkt het bit zachter en duidelijk in. Ook deze lijn is gemaakt van het SENSOGAN materiaal.


 


Stijgbeugels


SPRENGER stijgbeugels worden ontworpen met de hoogste kwaliteitsnormen. De uitgebreide testen worden net als bij het bit uitgevoerd voordat het product wordt gepresenteerd op de markt. De kwaliteitscontroles zijn gedaan met het Instituut voor Onderzoek en Ontwikkeling (FES) in Berlijn. Uit jarenlang onderzoek is gebleken dat stijgbeugels soms het drievoudige lichaamsgewicht te verduren krijgt, om optimale veiligheid te creëren biedt SPRENGER de hoogste kwaliteit met breeksterkte van 800kg.


 


Sporen


SPRENGER sporen zijn gemaakt van Duitse zilver en roestvrij staal. Zij hebben een optimaal ontwerp voor meer comfort. Meer dan 100 verschillende modellen in diverse materialen bieden een breed scala aan individuele wensen van zowel paard als ruiter. SPRENGER sporen zorgen voor een zachte maar precieze communicatie tussen paard en ruiter.