Rijhelm Charles Owen eLumen8 Leather Look & Sparkly Centre

Rijhelm Charles Owen eLumen8 Leather Look & Sparkly Centre

Charles Owen

Nieuw

Charles Owen's eLumen8 combineert traditie met een moderne flair die nieuwe glans introduceert aan hightech-veiligheid. Met vier ventilatiegaten en een leather look heeft de eLumen8 een sportief profiel. De rijhelm is voorzien van een eenvoudige snap-helmgesp met een magneet om de gesp samen te trekken, zodat de ruiter met slechts één hand zijn helm vast kan maken.

Met een sprankelende inzet is deze Charles Owen rijhelm zeer stijlvol. Voor de ruiter of amazone die klaar staat om opgemerkt te worden in de ring!

1 Item

Laatste items in voorraad!

€ 344,95

incl. BTW

Gratis afhalen in de winkel

Gratis verzending vanaf €100,- binnen NL               (anders €4.95)

Ruim assortiment met exclusieve merken

Advies van specialisten

Beste Ruitersportwinkel van het jaar                       16/17 

Vragen of hulp nodig? 

Bel of mail ons! 

Tel: 0416 373782 

Mail: webshop@drunensruiterhuis.nl 

BinnenvoeringJa, uitwasbaar
Customizen mogelijkNee
Verstelbaar met draaiknopNee

Schrijf uw recensie

Charles Owen heeft inmiddels zijn 100 jarige jubileum gevierd als grootste Britse fabrikant van rijhelmen. Toen Charles Owen dit bedrijf opstartte, was het zijn missie om producten te ontwikkelen die de wereld veiliger maken. Zo heeft het bedrijf in 1924 een patent gekregen op een verbeterde manier van ventileren van de rijhelmen en op de verbeterde pasvorm.Bij Charles Owen zijn ze continu bezig met veiligheid en het redden van levens. Dit merk heft een groot assortiment aan helmen die stuk voor stuk voldoen aan de drie internationale veiligheidskenmerken, zodat er meer bescherming geboden kan worden tijdens een ongeval. Alle rijhelmen worden getest op het hoogste niveau van bescherming.


 


De designers van de Charles Owen rijhelmen zijn momenteel vertegenwoordigers voor Groot-Brittannië op het gebied van de Europese veiligheidsnormen. Ook zijn ze aan de leiding van het ASTM International (American Society of Testing of Materials), de belangrijkste onder de veiligheidsstandaarden in de Verenigde Staten.


 


Charles Owen onderzoekt echte ongevallen, hierdoor zijn ze in staat om een enorm aanbod van zeer veilige helmen en bodyprotectors te ontwikkelen voor de paardensport. Een rijhelm van Charles Owen bestaat uit een harde buitenschaal met een hoogwaardige voering, een voering die gezien kan worden als een soort van noppenfolie. Bij een val, barsten deze belletjes in deze folie waardoor de impact op jouw hoofd minder zal zijn en de kans op verwonding dus kleiner is.


 


Buiten het feit om dat Charles Owen de juiste veiligheid biedt, zorgen zij er ook voor dat jouw outfit compleet wordt door alle verschillende modellen die worden aangeboden. De YR8, de YR en de AyrBrush zijn een paar van deze bekenden modellen. Vele andere ruiters zoals Charlotte Dujardin en Harrie Smolders waren jou voor.