Zadel controle

Controle
Om jouw zadel te controleren doorloop je een aantal stappen om te kijken welke controle het best bij je past, welke locatie de beste is voor jouw en je paard en wat de kosten bedragen voor het controleren van een zadel.

Onze zadelspecialisten werken op de volgende dagen en tijden:

  • Dinsdag tot en met donderdag  9.00u tot 18.00u
  • Vrijdag                                      9.00u tot 20.00u
  • Zaterdag                                   9.00u tot 17.00u.

Stap 1 Statische controle of dynamische controle
Wij hanteren twee verschillende zadelcontroles, de dynamische- en de statische zadelcontrole. Het verschil tussen de twee controles wordt hieronder uitgelegd.

Statische controle
Tijdens een statische zadelcontrole wordt de ligging van het zadel op het paard gecontroleerd in de poetsplaats of op stal. Op basis van deze controle kan worden bepaald of het zadel aangepast kan worden of moet worden vervangen. De zadelboom, kussenvulling, stiksels en slijtage van het zadel worden gecontroleerd. Deze manier van controleren is geschikt voor maneges of mensen met meerdere paarden. 

Een opvuladvies kan niet worden gegeven aangezien het zadel en het paard niet worden belast met het gewicht van de ruiter.

Dynamische controle
Tijdens een dynamische zadelcontrole wordt de ligging van het zadel op het paard gecontroleerd. Wij bespreken de bouw van je paard en de invloed van de bouw op de ligging van het zadel. Je wordt gevraagd om je paard zelf op te zadelen zodat wij (indien nodig) op- en/of aanmerkingen en advies kunnen geven. Vervolgens vragen wij je het paard voor te rijden in stap, draf en galop, zowel op de linker- als op de rechterhand. De zadelboom, kussenvulling, stiksels en slijtage van het zadel worden gecontroleerd.

Er wordt besproken hoe je houding en zit op het paard is in combinatie met de pasvorm en ligging van het zadel op jouw paard. Indien nodig wordt er een advies geschreven voor aanpassing van jouw zadel of een advies voor een ander zadel. Controleduur +/- 30 minuten 

Stap 2 Locatie
Er zijn twee mogelijkheden om zadels aan te laten meten. Dit kan op locatie bij de stal van jouw paard of op onze privéstal de Hoge Heide met binnenpiste (4 km van onze winkel).

Aanmeten bij onze Privéstal De Hoge Heide, 4 km van onze winkel

Het aanmeten van zadel bij ons heeft 4 voordelen:

  • Het eerste voordeel van is dat we in alle rust samen kunnen vergelijken welk zadel het best is voor jou en je paard. Er zijn geen pensionklanten en er worden geen lessen gegeven.
  • Een tweede voordeel is dat onze winkel dichtbij is (4 km) en dat we dus (snel) nog zadels bij kunnen halen wanneer dat nodig is.
  • Het derde voordeel is dat je na het passen/aanmeten of tijdens het aanpassen van het zadel lekker kunt winkelen.
  • Het vierde voordeel is dat we beschikken over een binnenbak met een luxe bodem. Mocht je met slecht weer niet beschikken over een binnenbak dan kun je bij ons toch binnen rijden.

 De procedure bij aankoop van een maatzadel is gelijk aan de procedure die we volgen wanneer we bij jouw paard op stal komen. 

Stap 3 Afspraak maken

Je kunt met ons contact op nemen om een afspraak in te plannen. Hiervoor kun je een e-mailsturen naar zadels@drunensruiterhuis.nl of bellen naar het telefoonnummer 0416 373782, kies optie 1 in het keuzemenu voor onze zadelservice.

 Onze zadelspecialisten werken op de volgende dagen en tijden:

  • Dinsdag tot en met donderdag      9.00u tot 18.00u
  • Vrijdag                                          9.00u tot 20.00u
  • Zaterdag                                       9.00u tot 17.00u

Prijslijst Zadelcontrole*

 

Statische controle

Dynamische controle

Bij jou op stal

Privéstal Hoge Heide

 Controle kosten

 €15,-

 € 25,-

 

 

Voorrijkosten

 

Op afspraak ingepast in de route van de zadelspecialisten. (bij meerdere personen kunnen de kosten onderling worden verdeeld)

 

 

€ 50,-

€ 25,-

Op afspraak waarbij we speciaal voor jouw komen gereden. (bij meerdere personen kunnen de kosten onderling worden verdeeld)

 

 

€ 50,- + € 1,- per km > 50 km

€ 25,-

* Je kunt contant of per pin bij onze zadelspecialisten betalen.

DSC_8710.JPG 


Sluiten

Bij het Drunens Ruiterhuis vinden we jouw privacy erg belangrijk. Je kunt op onze website surfen zonder informatie over jezelf te verstrekken. We maken daarom geen gebruik van cookies op onze site.