Hoe vaak koop jij een supplement of een verzorgingsproduct voor je paard? En waar houd je rekening mee in je keuze? Je zult zien dat er tegenwoordig voor alles wel een middeltje te vinden is. Maar hoe weet je welk product het best is voor jouw paard? Graag vertellen we je meer over de selectieprocedure van Cavalor en de weg naar een nieuw product!

 

Een goede samenwerking

Het lichaam van je paard zit complex in elkaar. Belangrijk is daarom dat we deze complexiteit met een supplement of verzorgingsproduct ondersteunen in plaats van uit balans halen. De synergie tussen de verschillende ingrediënten in een product is daarom erg belangrijk. Precies dezelfde ingrediënten, maar in een verkeerde verhouding, kunnen tot een heel ander resultaat leiden. De labels op een supplement vertellen je daardoor ook niet alles. Het kwaliteitsverschil van vitaminen, mineralen en kruiden kan erg afwijken. Zoals net al gezegd is de combinatie belangrijk. Voer je paard daarom niet enkel magnesium, calcium, koper of zink, maar kies voor een supplement waarin de juiste verhouding toegepast wordt, zoals bijvoorbeeld Cavalor Nutri Plus of Vitaflor.

 

Goed voor de sport

Wist je dat er meer dan 40 ruiters wereldwijd als ambassadeur aan Cavalor zijn verbonden? Allemaal met een link naar de paardensport op verschillende gebieden. Ze zijn op zoek naar producten die werken, gebaseerd op gedegen onderzoek en ervaringen van experts. Dat is waar Cavalor voor staat. We hadden het net al even over de kwaliteit van de grondstoffen die worden gebruikt voor de producten, maar Cavalor zorgt er ook voor dat de producten die ze aanbieden vrij zijn van doping, zodat je ook in de wedstrijdsport je paard de juiste ondersteuning kan bieden.

 

Plaatje compleet

Supplementen bieden je paard ondersteuning, maar het management om je paard heen blijft erg belangrijk. Kijk altijd goed naar het totaalplaatje en probleem zo tot de beste oplossing voor jouw paard te komen. Heeft je paard snel last van stress? Zorg dan voor voldoende beweging, plezier en ontspanning in zijn programma. Let er ook op dat je relatief veel hooi voert en het krachtvoer aanpast. Je wilt liever geen krachtvoer gebruiken met veel haver of tarwe, dit geeft je paard teveel energie. Heb je de basis op orde? Dan helpt een supplement met kruiden, magnesium en trypofaan optimaal! Bijvoorbeeld Cavalor SoZen of Calm.

Een ander veel gebruikte toevoeging zijn de supplementen tegen spierpijn. Wil je spierpijn voorkomen, dan werk je op verschillende niveaus. Enerzijds zorg je voor een buffer en bescherming, zodat je schadelijke stoffen onschadelijk maakt en de spieren worden beschermd, voordat ze worden aangetast. Daarnaast wil je dat een teveel aan lactaat wordt afgebroken. Te veel lactaat zorgt er namelijk voor dat je paard stijf wordt. Cavalor Muscle Fit en Muscle Liq zijn hele mooie en volledige producten die in dit hele proces helpen.

 

De zomer tegemoet

Met de zomer in aantocht is het goed je stalmanagement weer onder de loep te nemen. Wist je dat een paard zich het meest op zijn gemak voelt bij een temperatuur tussen de -5°C en 10°C? Ze hebben het dus eerder warm dan mensen. Daarnaast heeft je paard in verhouding een veel grotere spier- en vetmassa ten opzichte van zijn huidoppervlakte, terwijl de huid er juist voor moet zorgen dat je paard zijn warmte kwijt kan.

Als je paard gaat zweten verliest hij niet alleen vocht, maar ook veel belangrijke mineralen, zoals Natrium, Kalium, Chloride, Calcium & Magnesium. We noemen dit elektrolyten. Deze elektrolyten zijn essentieel in het houden van een goede vochtbalans, het voorkomen van kramp in de spieren en snelle recuperatie. Je paard kan maar een beperkte buffer aan elektrolyten opslaan, zijn ze op? Dan duurt het twee tot drie dagen voor het weer aangevuld is vanuit zijn reguliere voeding. Op warme dagen is het daarom verstandig om na een zware training of wedstrijd een supplement met elektrolyten te geven, bijvoorbeeld Cavalor Electroliq Balance of Electrolyte Balance. Je zet dit supplement alleen in tijdens de twee uur voor zware inspanning of direct na overmatig zweten. Alleen op deze momenten is het effectief voor goede hydratatie en optimaal herstel.

 

Wil je meer weten over de beste ondersteuning voor jouw paard? Vraag ernaar in de winkel!

 

JRS is een internationale groothandel van diverse hoogwaardige ruitersportmerken in de Benelux. De paardensport ontwikkelt snel en JRS wil deze veranderingen stimuleren. Ze creëert daarom als kenniscentrum en bewaker van kwaliteit een sterke verbinding tussen de fabrikant en de ruitersportzaak.

Voor meer informatie kijk je op www.jrsport.nl