Een helmtas is een opbergtas voor jouw rijhelm die kan helpen de levensduur van jouw cap te verlengen én hij zorgt ervoor dat jouw cap beter schoon zal blijven. Een ander voordeel van het gebruiken van een rijhelmtas, is dat de kans op krassen op jouw helm aanzienlijk kleiner zal worden. Jouw cap hoef je dus niet meer onbeschermd ergens neer te leggen, maar netjes in een helmtas.

 

Helmtassen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. De meeste zijn voorzien van een zeer handig handvat, een ritssluiting en beschermen tegen vocht! Kijk bijvoorbeeld eens naar de rijhelmtassen van BR en Catago.

 

Handig voor onderweg zijn de rijhelmtassen van Kep Italia en Ariat, deze zijn te zien geheel onderaan de pagina. Deze kan je namelijk gemakkelijk om je schouder hangen zodat je jouw handen vrij hebt.

 

Ideaal voor op concours, zijn de tassen die een combinatie kennen. Een tas waarin je zowel jouw laarzen als rijhelm in op kan bergen. Net zoals de Combi tas van QHP, die verkrijgbaar is in verschillende kleuren.