Sommige honden hebben het snel koud in de winter. Een hondendeken zorgt er dan voor dat jouw geliefde viervoeter lekker warm blijft. Net zoals er veel varianten paardendekens zijn, is er ook een ruime keus aan verschillende hondendekentjes! Wist jij dat er zelfs therapeutische dekens bestaan?

Verminder spierspanning

Heb jij een wat ouder hondje met stramme spieren? Of heeft jouw hond last van een blessure of artrose? Leg dan een therapiedeken bij hem op! De Bucas Recuptex Therapy deken is al een begrip in de paardenwereld, maar wist je dat er ook een hondenvariant bestaat! De recuptex stof houdt de magnetische velden van het lichaam tegen en weerspiegelt ze naar de hond. Dit zorgt voor een stimulatie van de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer in het lichaam en de rug van de hond. Hierdoor worden zwellingen, ontstekingen en pijn verminderd en genezen. Een andere therapie deken die helpt jouw hond makkelijker te laten bewegen is de Back on Track hondendeken. Deze deken is gemaakt van het Welltex materiaal. Welltex is op keramiek gebaseerd textiel wat de lichaamseigen warmte reflecteert. Deze warmtegolven reiken tot diep in het lichaam van de hond, zelfs tot in de spieren en weefsels. Op deze manier wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, spierspanning verminderd en een blessure sneller genezen. 

foto1.jpg

Zorg voor extra warmte

Om jouw hond te beschermen tegen kou en regen kun je hem een deken op leggen. Een goede waterdichte deken die voor de perfecte bescherming zorgt is de Bucas Freedom hondendeken. Dankzij de verstelbare buikband en elastische riemen blijft de deken goed op zijn plaats liggen waardoor jouw hond droog en schoon blijft. Een andere hondendeken die jouw hond warm houdt is de Rambo hondendeken. Deze deken heeft een 100 grams voering en is gemakkelijk aan te doen. 

foto2.jpg

Ben goed zichtbaar in het donker

Wanneer je ’s avond de hond gaat uitlaten is het belangrijk dat jij en de hond goed zichtbaar zijn. Het is slim om een veiligheidshesje te dragen en een lichtgevende halsband bij de hond om te doen. Daarnaast kun je de hond een reflecterende hondendeken op geven. Zo is hij goed zichtbaar voor het verkeer en worden ongelukken voorkomen. Een goede reflectiedeken is de hondendeken van het merk Equitheme. De deken is gemaakt van gele reflecterende stof en is afgewerkt met reflectiestrepen op de achterkant. Een alternatief is het gebruik van Lightreflex spray. Deze spray werkt licht reflecterend en is niet schadelijk voor de hond. De spray kan uiteraard ook op jezelf gebruikt worden.