Tijdens het paardrijden wil je geen last hebben van een vervelende knellende paardrijbroek. Het liefste wil je het comfort ervaren van een sportlegging! Dankzij de innovatie van verschillende ruitersportmerken is dit mogelijk, met een rijlegging.

Ultieme bewegingsvrijheid

De paardrijlegging is geïnspireerd op de welbekende sportlegging. Het doel van de sportlegging is de sporter zonder belemmering van kleding vrij te kunnen laten bewegen. Ook tijdens het paardrijden is dit ideaal. Met een rijlegging wordt je zeker niet belemmerd in jouw bewegingen tijdens het paardrijden. Bovendien zit de rijlegging heerlijk en heb je het gevoel alsof je aan het paardrijden bent in een pyjamabroek.

Ideaal voor warme dagen

In de zomer is het vaak erg warm om een lange broek te dragen. Een rijlegging is net wat dunner en heeft meer stretch dan een normale paardrijbroek. Hierdoor is de rijlegging uitermate geschikt om te dragen tijdens de warme zomer- of lentedagen. Vooral de Kingsland Karina is heerlijk om te dragen met warm weer. Deze rijlegging is namelijk voorzien van mesh stukken bij de knieën, waardoor je extra koel blijft tijdens het rijden.

Voor ieder wat wils

Net als bij paardrijbroeken is er veel keus wat betreft jouw nieuwe paardrijlegging. De nieuwste variant is de Pikeur Gia Grip Athleisure paardrijlegging. Deze legging heeft de bekende kwaliteit van de populaire Pikeur paardrijbroeken, maar dan de vorm van een legging. Ook van het merk Kingsland is er een ruime keus aan rijleggings. Ook voor kinderen kun je bij Kingsland terecht voor de kinderlegging Kemmie, deze rijlegging heeft een sportieve streep aan de zijkant. In een lagere prijsklasse vind je onder andere de HKM Starlight rijlegging, de Harry’s Horse Equitights en de Horka Brooklyn rijlegging.