Het volgende probleem wat we gaan bekijken zijn sterke paarden en paarden met een aanleuning probleem. Deze paarden zijn vrij makkelijk te herkennen. Kantelt jouw paard vaak zijn hoofd of is hij onrustig in het hoofd? Dan heb je een paard met een aanleuning probleem. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk om de anatomie van het paardenhoofd te kennen. Lees hier meer over in de blog! 
Jouw paard kan last hebben van zijn lijf of een slecht passend zadel hebben. Rijtechnische problemen kunnen ook de oorzaak zijn van de aanleuningsproblemen. Daardoor is het paard vaak minder flexibel en wendbaar.

Paarden met een mondprobleem kunnen een bit als lastig ervaren.

De oplossing zou kunnen zijn een bit met een andere breekpunt, andere ringen of juist geen breekpunt. Je hebt verschillende soorten bitten. De watertrens, D-trens en bustrens zijn de meest voorkomende bitten.
Een watertrens is voorzien van losse ringen. Door de losse ringen is dit bit geschikt voor onervaren ruiters. Een D-trens en bustrens hebben door de vaste ringen een duidelijkere inwerking in de paardenmond. Deze bitten zijn uitermate geschikt voor paarden met een onrustig hoofd.
Laten we eens wat verschillende bitten behandelen.

Sprenger Dynamic
Dit bit wordt gekenmerkt door zijn anatomische halve maan vormige mondstuk. Dit zorgt ervoor dat de Sprenger Dynamic een erg vriendelijk bit is. Door de rustige inwerking van bit is het uitermate geschikt voor paarden die onrustig zijn in het hoofd.

Sprenger stang

Door de hoge tongboog heeft de tong van jouw paard extra veel ruimte. De stang zorgt voor een duidelijke inwerking van de paardenmond waardoor je sneller een reactie krijgt op een ophouding. De Sprenger stang is een goede oplossing voor sterke paarden.

Trust Inno sence  
Een inno sence heeft geen breekpunt en is ontzettend soepel. Het mondstuk van dit bit is gemaakt van kunststof. In tegenstelling tot een rubber bit wordt een kunststof bit niet warm of stroef tijdens het rijden. Het Trust Inno sence bit vormt zich naar de paardenmond.