Tijdens de trainingen met dit warme weer wil je natuurlijk dat de benen van je paard goed beschermd blijven, maar tegelijkertijd niet te warm worden. Maar hoe weet je nu precies welke type peesbeschermers hier geschikt voor zijn? In de volgende blog worden diverse merken peesbeschermers voor de verschillende disciplines uitgelegd.

De perfecte peesbeschermer voor tijdens het springen!BR AIR tech

De anatomisch gevormde BR Air Tech peesbeschermer biedt de perfecte bescherming tijdens het warme weer. De peesbeschermer is voorzien van een verstevigd kunststof achterste gedeelte met aan de binnenkant geïntegreerde luchtkussens, welke de klappen op de pees opvangen en de schokken absorberen. De BR peesbeschermer kan door de luchtkanalen, welke gemaakt zijn van ademend neopreen, en de luchtopeningen aan de buitenkant optimaal ventileren. Door de ventilatie wordt het niet te warm onder de peeskappen en blijven de benen droog, daarnaast wordt het risico op een peesblessure beperkt. Tenslotte drogen de peesbeschermers snel.

Peesbeschermer Kentucky Air D30

De peesbeschermer Kentucky Air D30 is aan de buitenkant gemaakt van een licht maar sterk TPU-materiaal, wat het been beschermt tegen invloeden van buitenaf. De binnenkant van de peesbeschermer is voorzien van een neopreen voering, welke zacht aanvoelt voor het paard en tegelijkertijd goed ademend is. Daarnaast biedt de Kentucky Air peesbescherming extra bescherming rondom het peesgebied. Voor een ultieme bescherming van de pezen wordt dit gebied beschermd met D3O schokabsorberende moleculen. Deze moleculen zijn in principe vloeibaar, maar zullen bij een plotse slag of stoot direct verharden waardoor dit extra versteviging biedt. Hierna zullen de moleculen hun oorspronkelijke vloeibare vorm weer aannemen.
Naast de D3O moleculen zitten rondom het gebied van de pezen ventilatiegaatjes om oververhitting van de pezen te voorkomen.
Bovendien is peesbeschermer hoger uitgesneden zodat het paard tijdens het springen totale bewegingsvrijheid krijgt rondom het kootgebied.

Zowel de BR Air Tech als de Kentucky Air peesbeschermer zijn beide perfect geschikt voor de bescherming en de verkoeling van de pezen tijdens het warme weer. Voor de ultieme bescherming tijdens het springen biedt de Kentucky Air peesbeschermer D30 schokabsorberende moleculen welke de klappen absorberen.

De ideale peesbeschermers voor dressuurruiters!

Le Mieux Snug Boots

De Le Mieux Snug boot is een allround peesbeschermer en zeer geschikt voor de warmere dagen. De peesbeschermer is zeer flexibel en ademend. De voering is gemaakt van geperforeerde schokabsorberende 3D Mesh welke ervoor zorgt dat de benen van het paard koel blijven.
De Le Mieux Snug Boots zijn erg geschikt voor dressuurruiters!


Back on Track 3D Mesh

De 3D Mesh beschermer van Back on Track is ideaal voor warm weer. De zachte neopreen voering met keramische vezels in de stof bevordert de bloedsomloop waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Dit vermindert de kans op blessures. De shock-absorberende open Mesh buiten laag maakt de beschermers zeer ademend. Tevens is deze beschermer een allround beschermer welke zowel om de voor als achterbenen van het paard gebruikt kan worden.


Beide beschermers zijn zeer geschikt voor het warme weer en werken met een 3D-Mesh voering. Toch zit er een degelijk verschil tussen beide beschermers: de Le Mieux Snug Boot speelt meer in op bescherming van het paardenbeen van buitenaf, terwijl de 3D Mesh beschermer van Back on Track zich meer richt op werking van binnenuit het paardenbeen.

 

De meest gekozen peesbeschermer voor de eventing!


Premier Equine Air-cooled BL1 eventing Boots

De luchtgekoelde eventing beschermers van Premier Equine zijn aan de buitenkant  gemaakt van Microfiberleer. Dit is sterker dan echt leer en rekt mee met de vorm van het paardenbeen, maar gaat daarna weer terug naar zijn originele vorm zonder uit te rekken. De binnenkant is gemaakt van 3D-sportpresatie Mesh en biedt een uitstekende bescherming.
De peesbeschermers ventileert door de 6 luchtopeningen. De lucht passeert via de voorste ventilatieopeningen, circuleert en verlaat de beschermer weer via de zijventilatieroosters. Door de constante luchtstroming blijven de pezen koel.
Naast de ventilatie heeft de peesbeschermer een goede vorm. De beschermer vormt zich rond de kogel zonder de natuurlijke beweging te belemmeren. Daarnaast loopt er een stootbescherming langs de achterkant om de belangrijke pezen te beschermen.