Wie kent ‘m niet? De Bucas Recuptex Therapy Rug. Zoals de naam al doet vermoeden, een therapie deken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ontzettend sceptisch was over deze deken. Volgens Bucas zou deze deken namelijk een tal van medische aandoeningen van het paard moeten voorkomen en verlichten. Zoals spierpijn, afvoeren van afvalstoffen stijfheid, artrose, artritis, kissing spines en diverse andere rugproblemen. In eerste instantie hoorde ik veel positieve verhalen van bekende ruiters. Dit vind ik altijd een beetje spannend omdat deze ruiters vaak gesponsord worden. Steeds vaker hoorde ik ook super goede verhalen van ‘amateurruiters’ en ik werd steeds nieuwsgieriger naar deze deken.

 Mijn paard (ruin, 10 jr.) heeft namelijk last van zijn bloedsomloop en afvoering van afvalstoffen. Ik hoor je denken; hoe kan je dat nou weten? Nou, als ik mijn hand op zijn schoft leg en vanuit daar langzaam richting zijn staart schuif voel ik een opvallende verandering van temperatuur. Hij voelt op diverse plekken écht koud aan. Soms lopen ook zijn achterbenen vol met vocht. Heel het riedeltje gehad natuurlijk; masseur, fysio, dierenarts, niemand die er wat van begreep. Ik moest maar aan de supplementen om vocht af te voeren. Máár, ik was het er niet mee eens om alleen de zichtbare symptomen aan te pakken, ik wilde ook het échte ‘probleem’ aanpakken!

 Je raad het al, ik de Recuptex aangeschaft (augustus 2018) en ben deze dagelijks gaan gebruiken. Voor én na het rijden. Paardlief vond het héérlijk en stond echt te doezelen onder deze deken. Dat was al een pluspunt voor het vlechten! Hij komt er ook aanzienlijk warm onderuit. Na twee weken intensief gebruik voor én na de training ben ik gaan ‘voelen’ of ik al verschil merkte. Normaal als hij onder zijn winterdeken van 300 gram vandaan kwam (met hals!) voelde hij altijd warm, koud, warm, koud, warm, koud. Echter, na twee weken Recuptex voelde hij helemaal geleidelijk warm aan! En….. zijn volgelopen achterbenen waren ook als sneeuw voor de zon verdwenen! Ook op lange termijn blijft deze geweldige deken zijn werk doen. Ik ben om!

     Bucas Recuptex Nikki 2.jpg