Wellicht ken je het merk Mattes al van de zadelonderleggers met bont. Daarnaast zijn er heel veel mogelijkheden bij Mattes met betrekking tot singels met bont. Lees snel verder om alles over de Mattes singels te weten te komen! →

Wat maakt Mattes zo bijzonder?

Alle singels van Mattes zijn voorzien van lamsvel. Mattes onderscheidt zichzelf van andere gelijkaardige producten dankzij het zeer hoge kwaliteit Australisch lamsvel. Alle bontsingels zijn voorzien van drie centimeter dik lamsvel, wat zorgt voor de optimale temperatuurregulatie. Door de open structuur van de schapenvacht is er een zeer goede ventilatie. Veel mensen denken dat bont zorgt voor extra warmte, maar dat is dus niet het geval! Wist je zelfs dat singels met lamsvel over een betere ventilatie beschikken dan bijvoorbeeld singels van neopreen? Neopreen wordt namelijk ook gebruikt bij de pakken van duikers. Deze pakken zijn natuurlijk zeer goed isolerend en waterdicht, maar deze eigenschappen wil je juist niet zien bij een singel. Naast de zeer goede temperatuurregulatie zorgt het bont voor een optimale drukverdeling en vochtabsorptie. Dankzij de bontlaag van 3 centimeter dik kan het Mattes lamsvel tot wel 8x het wolgewicht aan vocht opnemen! Tenslotte zorgt het lamsvel om de singel ervoor dat er geen wrijving met de huid kan ontstaan. Hierdoor zal het paard geen wondjes of schuurplekken krijgen. Om de schapenvacht zo lang mogelijk mooi te houden is het zéér belangrijk om het bont bij intensief gebruik minimaal 1x per week te wassen. Lees hier meer over in de adviestool over het wassen van Mattes singels → Wasadvies

Welke Mattes singel past het beste bij mijn paard?

Bij Mattes heb je de keuze uit 4 verschillende soorten standaard singels. Deze singels zijn verkrijgbaar in een korte dressuur variant, of een lange variant voor springzadels. Daarnaast is het ook mogelijk om een buikflap bij de 4 verschillende soorten singels te kiezen. Bekijk in de volgende adviestool welke maat singel jouw paard nodig heeft → Maat opmeten

Om erachter te komen welke singel perfect is voor jouw paard is het belangrijk om goed te kijken naar de anatomie en bouw van jouw paard.

anatomical

Heb jij een atletisch gebouwd paard met een relatief lange rug? Dan is de Anatomical singel perfect voor jouw paard! Dankzij de anatomische vorm heeft het paard extra bewegingsvrijheid bij de elleboog.

Heb jij een atletisch gebouwd paard met een kortere rug? Kies dan voor de Asymmetric singel! Ook wanneer jouw zadel en singel neigen naar voren te schuiven kan de Asymmetric Mattes singel een oplossing bieden. Bovendien heeft het paard dankzij de anatomische vorm extra bewegingsvrijheid bij de elleboog.

crescent

Heeft jouw paard een vollere buik, of is hij breder bij de buik dan bij de schouders? Ga dan voor de Crescent singel van Mattes. De singel volgt de bolling van de buik, waardoor de drukverdeling optimaal is. Door het gebruik van de Crescent singel voorkom je dat er teveel druk aan 1 kant van de singel ontstaat. Ook wanneer je het probleem ervaart dat het zadel en de singel te ver naar voren schuiven kan de Crescent singel een oplossing bieden. Deze singel heeft tevens een anatomische vorm waardoor het paard meer bewegingsvrijheid heeft bij de ellebogen.

athletico

Voor een paard met een bredere borst en een smallere buik heeft Mattes de Athletico singel ontwikkeld. Vaak zien we dit model terug bij spring- en eventingpaarden. Deze singel volgt tevens de bolling van de buik, waardoor de drukverdeling optimaal is. Hierdoor zorg je ervoor dat er niet teveel druk aan 1 kant van de singel ontstaat. Hebben jouw zadel en singel de neiging teveel naar achteren te schuiven? De Athletico singel kan een oplossing bieden. Tevens heeft de singel een anatomische vorm waardoor het paard meer bewegingsvrijheid heeft bij de ellebogen. Vaak zien we bij springpaarden dat de buikflap aan de singel afstaat. Dit komt doordat de singel niet goed past, omdat het paard een smallere buikomtrek heeft dan de borstomtrek. Een singel met buikflap in het Athletico model zorgt ervoor dat de buikflap niet meer van de buik van het paard afstaat en niet klappert tijdens het rijden.

Maak kennis met de Mattes Configurator!

Alle Mattes producten kunnen geheel naar eigen wens worden samengesteld. Je kunt alles zelf bepalen, van de kleur van het bont tot de kleur van de binnensingel etc. Stel nu jouw eigen Mattes singel samen in de Mattes Configurator!

Mattes Configurator