Over Childeric

In 1991 startte de Fransman Luc Childeric met ‘Manufacture Childeric’, waar kwaliteitsvolle op maat gemaakte zadels worden ontworpen en geproduceerd. Luc Childeric heeft dankzij zijn jarenlange ervaring én contact met topruiters een oog voor detail ontwikkeld. Zijn doel is om een zadel te maken waarmee een paard net zo vrij kan bewegen als in de natuur, zonder enige belemmering. Met een Childeric zadel wordt de perfecte harmonie tussen paard en ruiter bereikt. Omdat ieder paard en iedere ruiter verschillend is, heeft Childeric diverse modellen ontwikkeld, waardoor er voor iedere combinatie een passend zadel te vinden is.

Top dressuurruiters kiezen voor Childeric

De zadels van Childeric worden gebruikt door verschillende professionele dressuurruiters. Zo rijden Grand-Prix amazones Emmelie Scholtens en Danielle Heijkoop met Childeric zadels. Beiden zijn erg enthousiast en blij met de zadels die bekend staan om hun uitstekende pasvorm. Ze beamen dat het contact tussen paard en ruiter wordt geoptimaliseerd. "Je hebt het gevoel dat je heel dicht bij je paard zit", aldus Emmelie Scholtens.

Voor iedere combinatie een Childeric zadel

Dankzij de verschillende modellen Childeric zadels en de aanpassingsmogelijkheden aan het kussen of de boom, is er voor iedere combinatie van ruiter en paard een geschikt en perfect passend Childeric zadel.

De meest gekozen modellen zijn het model DSG en het model DNL. Dit model heeft een gevuld zadelrokje, een diepe zit en een rechte wrong. Hierdoor is het zadel geschikt voor veel verschillende typen mensen met verschillende beenlengten.

Het DSG model heeft een diepe, wijde zit en open boom, waardoor een super vrijheid ontstaat bij de schouder van het paard. 

Het DNL model is gemaakt met een kortere wrong die alleen druk geeft op het bovenbeen zit dit zadel het meest comfortabel voor kleinere ruiters. Bij ruiters met lange benen wordt het DHE model geadviseerd, aangezien dit zadel een lange wrong heeft die wat schuiner naar voren staat.

Ook voor smalle ruiters heeft Childeric een oplossing, namelijk het model DGP. Smalle ruiters kunnen soms last krijgen van hun bekken omdat ze te breed zitten op hun zadel. Het DGP model lijkt op het model DSG, maar heeft een smaller stuk tussen de benen waardoor smalle ruiters geen belemmeringen van het zadel ervaren.

Wat de Childeric zadels zo uniek maakt, is het gebruik van memory foam in plaats van wol als vulling in de zadelkussens. Dankzij het memory foam vormt het zadel zich precies naar de rug van het paard en kan het zadel voor vrijwel elk type rug op maat gemaakt worden. Voornamelijk voor paarden met een diepe rug is dit ideaal. Het kussen kan met het memory foam zo worden gemaakt dat het de diepe rug perfect volgt. Dit is minder goed mogelijk wanneer er wol in de zadelkussens zit.

Wist je dat het model kussen het model zadel maakt? 80 tot 90% van de zadels heeft namelijk dezelfde boommaat, maar door de kussens aan te passen wordt het zadel passend gemaakt. Tegenwoordig zijn de dressuurpaarden steeds korter gebouwd, waardoor er behoefte is aan zadels met een kort kussen. De modellen DNL en DAC van Childeric zijn standaard voorzien van een kort kussen, waardoor dit vaak gekozen modellen zijn. Mocht jouw paard een bredere rug hebben, is het model DPL bijzonder geschikt, aangezien dit model een bredere boom heeft.

Welk zadel is geschikt voor jou en je paard?

Nu je op de hoogte bent van de verschillende modellen zadels is het fijn om te weten welk zadel geschikt zou zijn voor jou en je paard. Doe de test en kom erachter! Natuurlijk blijft jouw eigen gevoel van groot belang en kom je door de zadels te testen er pas achter welk zadel het beste past bij jou en je paard. Wil je kennis maken met de Childeric zadels? Maak dan een afspraak met een van onze zadelpassers en raak overtuigd tijdens de testrit!