Vind jij roosjes ook mooier dan knotjes met elastiekjes, maar wil je wel net zo snel klaar zijn? Dat kan met de Quick knots en de NAF Braid It up.

 
Janneke Schoenmakers

‘’Zeer regelmatig ga ik met mijn paard Happy op wedstrijd. Voorheen knotte ik altijd met een vlechtnaald en draad. Hiermee kon ik erg mooie roosjes maken van de dikke manen van mijn paard, maar het nadeel is dat dit wel lang duurt. Aangezien mijn paard niet graag lang stilstaat, is het voor mij handig als ik zo snel mogelijk kan vlechten. Een stalgenoot raadde mij aan om de Quick knots in combinatie met de NAF braid it up eens te proberen. Zo gezegd, zo gedaan.

Na het uitborstelen van de manen, begin ik altijd met het maken van staartjes. Om de manen in gelijke plukjes te verdelen, maak ik gebruik van een manenkam. Om de plukken wat stroever te maken, spray ik de manen in met NAF Braid It Up. De gel is eenvoudig met je handen door de manen te verdelen. Het vlechten gaat door de spray echt een stuk eenvoudiger, omdat de manen stroever zijn en er geen losse plukjes uitsteken. Ideaal dus! Houdt er bij het vlechten wel rekening mee dat je de eerste 3 slagen wat losser vlecht'.

Na het maken van de vlechtjes is het tijd voor de Quick knots. Rol het vlechtje op en steek de Quick knots er van achter naar voren doorheen en vouw vervolgens het uiteinde van het pinnetje om. De eerste keer was ik echt verbaasd over hoe mooi het bleef zitten! Daarnaast viel het me op dat je de Quick knots bijna niet ziet zitten.

Inmiddels vlecht ik al enige tijd met NAF Braid It Up in combinatie met de Quick Knots. Dit gaat voor mij altijd erg gemakkelijk en snel, en wanneer je de knotjes er na je wedstrijd uithaalt, kan je de Quick Knots gewoon op nieuw gebruiken!Inmiddels heeft NAF van deze Braid It Up gel ook een mouse op de markt gebracht. Aangezien ik zo enthousiast ben over de spray, heb ik de mouse direct uitgeprobeerd. Doordat je de mouse op je hand spuit (en niet direct op de manen zoals bij de spray) is deze nog gemakkelijker aan te brengen. Dit maakte het vlechten voor mij dus nóg makkelijker. Daarnaast is de mouse ideaal te gebruiken als de knotjes erin zitten en er toch nog plukje uitsteekt.  Kortom; met de NAF Braid It Up mouse, in combinatie met de Quick Knots is vlechten voor mij altijd super snel en makkelijk, en blijven de knotjes stevig en mooi zitten!


Productinformatie

Quick Knots:

De Quick Knots zijn verkrijgbaar in bruin, zwart, zilver en wit. Van de Quick Knot bestaat een standaard maat en een XL versie voor extra dikke manen. In elk doosje zitten 100 stuks. Met deze Quick Knots maak je gemakkelijk en snel erg mooie, strakke knotjes. Voor de mooiste knotjes volg je de volgende stappen:
Stap 1: Maak een vlecht
Stap 2: Rol de vlecht op tot een knot
Stap 3: Steek de Quick Knot vanuit de achterzijde door de knot heen
Stap 4: De middelste poot steekt aan de voorzijde van het knotje uit, buig deze poot om
Stap 5, Klaar? Verwijderen: Buig de middelste poot weer recht en trek de Quick Knot er vanuit de achterzijde weer uit. Het is mogelijk om de Quick Knots meerdere keren te gebruiken, maar na de 1e keer gebruik wordt de stevigheid minder en is het lastiger om de Quick Knots vast te zetten.