Tip 1. Schaf een seatsaver aan

Neem bijvoorbeeld de seatsaver van Acavallo, deze is verkrijgbaar in een spring en dressuur variant. De gel in deze seatsaver zorgt ervoor dat jij veel minder last zal hebben van zadelpijn en doorrijden. Het zachte zitkussen stabiliseert namelijk het zitbeen in een comfortabele zitpositie.

 

Een seatsaver is zeer eenvoudig te bevestigen aan het zadel en geeft vaak veel verschil. Wat ons betreft dus een goede oplossing!

 

Tip 2. Sportondergoed? Ja, sportondergoed!

Dit klinkt misschien gek in het begin, maar ook jouw ondergoed kan doorrijplekken veroorzaken. Daarvoor is sportondergoed de perfecte uitkomst. En waarom? Omdat sportondergoed geen vervelende randjes en naadjes kent die je bij normaal ondergoed wel hebt.

 

Sportondergoed biedt de uitkomst voor doorrijplekken, ook zorgt het voor een sterke ondersteuning. Q-linn en Back on Track zijn merken die bekend staan om hun comfortabelheid. Heb je last van doorrijplekken? Dan is dit zeker het proberen waard!

 

Tip 3. Een zadelbontje kan voor jou de oplossing zijn

Een bontje onder het zadel, klinkt in eerste instantie niet echt als een artikel wat jou zal helpen met het voorkomen van doorrijplekken. Maar niets is minder waar! Een bontje onder het zadel zorgt namelijk voor een schok dempend effect, wat voor jou een verzachting zal bieden.

 

Zadelbontjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en in echt bont of nep bont. Neem maar eens een kijkje bij de zadelbontjes van Mattes en BR.

 

Tip 4. Goede inchmaat van het zadel

Ook een goede inchmaat is van belang. Wanneer jouw zadel te klein of te groot is voor jou, is het vanzelfsprekend dat dit oncomfortabel is. Hierdoor zitten de zitbeenknobbels niet op de juiste plaats in het zadel. Zorg er dan ook voor dat er altijd een hand past achter je billen. Om zeker te zijn van de juiste inchmaat, kan je altijd een afspraak maken met een van onze zadelpassers.

 

Twijfel jij of je de juiste inchmaat hebt? Onze zadelpassers helpen je graag om van deze twijfels af te komen! Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kun je een kijkje nemen op onze zadel controle pagina.

Zo meet je of jouw inchmaat klopt

Tip 5. Een zadel met softseat, heb je daar al van gehoord?

Euroriding is een van de merken die dit aanbiedt, een zadel met softseat. Kijk maar eens naar de Euroriding Soft Seat zadels of de zadels van Anatomica en Luc Childeric. Deze soort zadels beschikken over een extra zachte zit, wat de kans op doorrijplekken aanzienlijk verminderd. Na het proberen van een zadel met softseat, wil je niet meer anders!