Bij het Drunens Ruiterhuis verkopen wij vele verschillende artikelen om jouw zadel schoon te maken. Om ervoor te zorgen dat je dit direct goed aanpakt, raden wij je aan om de volgende producten te gebruiken: zadelvet, zadelzeep en lederdressing. Dit is de beste manier voor de meeste zadels, echter kennen bijvoorbeeld suède zadels of zadels van Luc Childeric een andere wijze. Bij twijfel, kan er altijd contact opgenomen worden met onze zadelpassers.

Is jouw zadel vies?

Is jouw zadel vies en weet je niet hoe je hem het beste schoon kunt maken? Wij vertellen je graag wat volgens ons de beste manier is om jouw zadel weer spik en span te krijgen!

 

Stap 1. Maak het zadel schoon met zadelscheep, het verschilt per soort zadelzeep hoe deze gebruikt dient te worden. Zo zijn er soorten zadelscheep die een toevoeging van water nodig hebben, maar zijn er ook soorten die dit niet nodig hebben. Maak het zadel alleen schoon met zadelzeep als het vies is.

Stap 2. Vervolgens smeer je het zadel goed en dik in met lederdressing door middel van een spons of doek. Hierbij hoef je niet zuinig te zijn met de lederdressing, liever eens per 2 weken wit van de dressing dan elke dag een beetje.

Stap 3. Laat het vervolgens 15 minuten intrekken, hierna wrijf je het uit met een schone, droge doek.

Stap 4. Om het geheel af te maken, gebruik je zadelvet om de stoten van jouw zadel te verzorgen.

 

Onderhoud is belangrijk!

Een zadel dien je goed te onderhouden en je dient er zuinig mee te zijn, wij hebben voor jou de stappen uitgeschreven om dit zo goed als mogelijk aan te pakken.

 

Stap 1. Je begint met de lederdressing, wees hier vooral niet zuinig mee. Het zadel mag helemaal wit zien van de dressing, want liever eens per 2 weken wit van de dressing dan elke dag een beetje.

Stap 2. Laat het 15 minuten intrekken en wrijf het daarna uit met een schone, droge doek.

Stap 3. Het zadelvet gebruik je als laatste, hiermee verzorg je de stoten van jouw zadel. Je kan het zadelvet aanbrengen door middel van een spons en handdoek.

Stap 4. Geniet van jouw schone, goed verzorgde, zadel!

Heb jij nog tips over jouw manier van het onderhouden van jouw zadel? Laat deze achter in een reactie !