Adviestool

Wil jij weten hoe je een product werkt? Je leert het in deze rubriek! 

Singelkeuzestress? Nergens voor nodig!

Singelkeuzestress? Nergens voor nodig!

De meeste ruiters en amazones kennen het belang van een goed passend zadel. Echter wordt hierbij vaak de singel vergeten. Wist jij dat er een grote diversiteit aan singels is zodat voor ieder paard in iedere discipline een passende singel te vinden is? Leer meer in deze blog! →
Lees meer
Knotten maken was nog nooit zo gemakkelijk met de Quick Knot!

Knotten maken was nog nooit zo gemakkelijk met de Quick Knot!

Mooie knotten maken bij je paard is vaak een hele klus. Het neemt veel tijd in beslag en het is lastig om alle knotten precies gelijk te maken. Dankzij de Quick Knot was knotten maken nog nooit zo gemakkelijk! Binnen no time heb jij je paard op een professionele manier ingevlochten. Wil je weten hoe? Lees snel verder in deze blog! 
Lees meer
Bitfit pakket

Bitfit pakket

Advies over een paardenbit kunnen ruitersportzaken natuurlijk geven in de winkel maar je kunt ook zelf bitfitten. Wil je weten hoe? Lees snel meer! 
Lees meer

Maattabel De Niro rijlaarzen

Bekijk hier de maattabel van De Niro rijlaarzen!
Lees meer

Elektrolyten

Het warme weer is in aantocht. Na inspanning van je paard is het ontzettend belangrijk om vocht en de verloren elektrolyten aan te vullen. Op die manier zorg je ervoor dat je paard na inspanning opnieuw fris is. Een tekort aan elektrolyten kan zich uiten in zwakte en spierkrampen.
Lees meer

Onderhoud Luc Childeric zadel

Hoe kan ik nu het beste mijn Luc Childeric zadel onderhouden? Over alle tips en tricks lees je hier meer. 
Lees meer

Zadelonderhoud

Hoe moet ik mijn zadelonderhoud en hoe vaak? Dat lees je in dit bericht. 
Lees meer

Adviestool bitten

In het belang van het welzijn van het paard is het erg belangrijk aandacht te besteden aan de juistebitmaat. De breedte van een bit wordt gemeten tussen de bitringen. De ringen van het bit moetenaansluiten tegen de wangen van het paard. Een te smal bit zal irritaties bij de mondhoeken geven.Een te breed bit zal daarentegen niet stabiel in de paardenmond liggen en kan gaan “zagen”. De diktevan het bit heeft invloed op de werking ervan. Hoe dikker het bit, hoe zachter het aanvoelt voor depaardenmond.
Lees meer

Categorieën

Informatie

Fabrikanten

Leveranciers

Block title

Visit our blog

Sluiten

Bij het Drunens Ruiterhuis vinden we jouw privacy erg belangrijk. Je kunt op onze website surfen zonder informatie over jezelf te verstrekken. We maken daarom geen gebruik van cookies op onze site.