Zadel aanmeten

Het aanmeten van zadels gebeurt in vier stappen. Het is bij ons mogelijk om zowel nieuwe als gebruikte zadels te passen en we hebben de mogelijkheid om speciaal voor jouw een zadel op maat te laten maken.

Stap 1 Welk zadel past het beste bij de ruiter

Voordat het zadel wordt aangemeten is het aan te bevelen onze winkel te bezoeken. Wij kunnen onze zadels dan laten proberen en we kunnen bekijken welke merken geschikt voor je zijn.

Tevens kunnen we bekijken of je oude zadel kan worden ingeruild en zo ja, dan kunnen we de inruilprijs bepalen (neem je oude zadel dus mee). Wij adviseren je echter jouw oude zadel particulier te verkopen aangezien het zadel dan meer zal opleveren dan bij inruil.

Wij werken met vijf merken welke voor jouw en je paard een zadel op maat kunnen produceren.

 • Albion
 • Anatomica
 • Luc Childeric
 • Passier
 • Prestige

De werkwijze is bij alle vijf de merken gelijk.

Stap 2 Locatie

Er zijn twee mogelijkheden om zadels aan te laten meten. Dit kan op locatie bij de stal van jouw paard of op onze privéstal de Hoge Heide met binnenpiste (4km van onze winkel).

 Aanmeten bij onze Privéstal De Hoge Heide, 4 km van onze winkel

Het aanmeten van zadel bij ons heeft 4 voordelen:

 • Het eerste voordeel van is dat we in alle rust samen kunnen vergelijken welk zadel het best is voor jou en je paard. Er zijn geen pensionklanten en er worden geen lessen gegeven.
 • Een tweede voordeel is dat onze winkel dichtbij is (4 km) en dat we dus (snel) nog zadels bij kunnen halen wanneer dat nodig is.
 • Het derde voordeel is dat je na het passen/aanmeten of tijdens het aanpassen van het zadel lekker kunt winkelen.
 • Het vierde voordeel is dat we beschikken over een binnenbak met luxe bodem. Mocht je met slecht weer niet beschikken over een binnenbak dan kun je bij ons toch binnen rijden.

 De procedure bij aankoop van maatzadel is gelijk aan de procedure die we volgen wanneer we bij jouw paard op stal komen.


Stap 3 Plannen van een zadelafspraak 
Je kunt met ons contact op nemen om een afspraak in te plannen. Hiervoor kun je een e-mailsturen naar zadels@drunensruiterhuis.nl of bellen naar het telefoonnummer 0416 373782, kies optie 1 in het keuzemenu voor onze zadelservice.

Er zijn twee mogelijkheden om zadels aan te laten meten. Dit kan op locatie bij de stal van jouw paard of op onze privéstal de Hoge Heide (4km van onze winkel).

 Onze zadels- specialisten werken op de volgende dagen en tijden:

 • Dinsdag tot en met donderdag      9.00u tot 18.00u
 • Vrijdag                                          9.00u tot 20.00u
 • Zaterdag                                       9.00u tot 17.00u.

Stap 4 De zadel afspraak 
Tijdens een zadel afspraak letten wij op de volgende punten: 
Het ras en type paard, de leeftijd, de bouw, de gangen, de gevoeligheid van de rug, de vorm van de schoft en schouders en de conditie van het paard. Verder letten we op: de stabiliteit en het schuiven van het zadel, lengtebuiging, bewegingsvrijheid, schoudervrijheid, schoftvrijheid, de beweging van de voor- en achterhand en het gedrag van het paard onder het zadel. Wij zullen adviseren welk zadel wij het meest geschikt vinden op basis van jouw wensen en de resultaten met je paard. Daarnaast zullen wij de maat-opties met je doornemen die we adviseren.

Maatzadel 
In 80% van de gevallen kunnen wij een zadel leveren uit onze voorraad. Het kan echter voorkomen dat een zadel besteld moet worden. Meestal bedraagt de levertijd voor een maatzadel 6-12 weken, afhankelijk van het gekozen merk. Zodra het zadel bij ons wordt geleverd, bellen we je voor een afleverafspraak. Tijdens deze afspraak letten we weer op: de stabiliteit en het schuiven van het zadel, lengtebuiging, bewegingsvrijheid, schoudervrijheid, schoftvrijheid, de beweging van de voor- en achterhand en het gedrag van het paard onder het zadel. 

Prijzen 
Bij aankoop van een nieuw zadel boven de € 1.000,- betaal je geen voorrijkosten en geen paskosten.
Bij aankoop van een nieuw zadel onder de € 1.000,- betaal je € 50,- voorrijkosten maar geen paskosten.. 
Bij aankoop van een tweedehands betaal je € 50,- voorrijkosten, maar geen paskosten.
Wanneer je niet kunt slagen, bedragen de voorrijkosten €50,- en € 50,- voorpaskosten (Totaal € 100,-). Deze kun je contant of per pin betalen bij onze zadelspecialist.) 

Zadel aanpassen 
Indien het zadel aangepast moet worden, zullen wij het zadel meenemen om het aan te passen in onze zadelmakerij. Wij doen dit niet op locatie omdat wij bij het opvullen de kussens onder het zadel uit willen halen. Het voordeel is dat we de vul-wol op een gelijkmatige manier aan kunnen brengen in het kussen. Zo worden ‘knopen’ in de vulling voorkomen. De kwaliteit van het vulwerk is dus veel beter dan wanneer het kussen niet wordt losgemaakt. 

Mogelijkheden om je zadel terug te ontvangen

Prijs**

Zadel ophalen in onze winkel

€ 0,-

Zadel laten controleren op privéstal De Hoge Heide met binnenpiste (4 km van onze winkel)

€ 25,-

Zadel terugsturen per post

€ 9,50

Aflevering bij jouw paard op stal op afspraak, ingepast in de route van de zadelspecialisten. (bij meerdere personen kunnen de kosten onderling worden verdeeld)

€ 50,-*

Aflevering bij jouw paard op stal op afspraak, waarbij we speciaal voor jou komen gereden. (bij meerdere personen kunnen de kosten onderling worden verdeeld)

€ 50,- + € 1,- per km > 50 km*

* De opgegeven periode is een indicatie. Deze periode wordt beïnvloed door je agenda, de agenda en route van onze zadelspecialisten of de pakketdienst

** Je kunt contant of per pin bij onze zadelspecialisten betalen

     DSC_8710.JPG  DSC_8841.JPG